Residental house Mollardgasse, Vienna, Buero fuer Architektur, Architekt DI Lutter ZT GmbH, Austria

Residental house Mollardgasse, Vienna, Buero fuer Architektur, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaResidental house Mollardgasse, Vienna, Buero fuer Architektur, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaResidental house Mollardgasse, Vienna, Buero fuer Architektur, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaResidental house Mollardgasse, Vienna, Buero fuer Architektur, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaResidental house Mollardgasse, Vienna, Buero fuer Architektur, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaResidental house Mollardgasse, Vienna, Buero fuer Architektur, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaResidental house Mollardgasse, Vienna, Buero fuer Architektur, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaResidental house Mollardgasse, Vienna, Buero fuer Architektur, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaResidental house Mollardgasse, Vienna, Buero fuer Architektur, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaResidental house Mollardgasse, Vienna, Buero fuer Architektur, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaResidental house Mollardgasse, Vienna, Buero fuer Architektur, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaResidental house Mollardgasse, Vienna, Buero fuer Architektur, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaResidental house Mollardgasse, Vienna, Buero fuer Architektur, Architekt DI Lutter ZT GmbH, AustriaResidental house Mollardgasse, Vienna, Buero fuer Architektur, Architekt DI Lutter ZT GmbH, Austria

Planning Architekt DI Heinz Lutter
Assistance Mag arch Michaela Ruttmann, Mag arch Nikolaus Michel,
Juergen Depaul
Client mog. Projektentwicklung GmbH
Floor space 43056.00 square feet
Status finished June 2011
Photography Architekt DI Lutter ZT GmbH/Juergen Depaul

Residental house - Mollardgasse 49-51, Vienna, Austria

According to the development provisions, a perimeter development with a small, inner courtyard – adding no quality – is called for. A far better solution was to set the buildings back on both sides, resulting in "outer courtyards" behind the railings of reinforced concrete in the front. This allowed for private open space between the railing and the building's facade. The balconies extend along the entire length of the apartments, giving residents access to the outdoors from their sitting rooms and bedrooms.